måndag 14 september 2015

Första dagen i Bergslagen .

Då börjar första dagen lida mot sitt slut. När vi anlände till Sala efter en bussresa som tog ca 2 timmar var det dags att installera oss i våra rum, efter en liten väntan så fick vi in vårt bagage i respektive rum.

Schemat är fullspäckat så för att hinna med allt startade vi med tidig lunch, idag var det lasagne som stod på menyn.


Efter lunch var det dags för dagens första äventyr, besök i Sala silvergruva som ligger precis på området. Först var det dags att utrusta oss med hjälmar och varma kläder.

Christina vår guide för dagen tog oss på ett riktigt äventyr i gruvan, mörkt och kallt men för att komma dit tog vi hissen ner 155 meter.


Väl nere i gruvan gick vi en slinga på ungefär 1 km. Vi fick veta massor hur det var att arbeta för ca 300 år sedan i gruvan. Mörk och kallt lite läskigt också tyckte många, tur att vi hade försett oss med ficklampor och det var lätt att följa Christinas fackla i mörkret.Efter gruväventyret var det dags för ännu en aktivitet, Fångarna på Sala silvergruva. Tio lag skulle genomföra olika övningar, stort fokus på samarbete. Lägga pussel, ösa vatten ur en bäck, skjuta pil, kasta yxa och mycket mycket mer.
Bygga pussel
Ösa vatten i en bäck.
Såga
Kasta yxa
Bygga bro.

Sen var det dags för middag, tacobuffe något som passade alla efter en dag full med aktiviteter. Efter middagen var det bad i vedeldad tunna för de som ville. Andra valde att sitta vid lägerelden och höra på gruvhistorier som våra äventyrsledare hade många att berätta.

Imorgon väntas ett besök på Nya lapphyttan samt ett besök på Avesta järnbruk. På kvällen skall vi tillverka smycken. Det blir tidig uppstigning och frukost. Vi ger oss av redan klockan 8.00.

Gruvhälsningar från oss i åk 6.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar